ICT NWT s.r.o.

Aplikace Microsoft Teams nahradí v konferenčních hovorech Skype for Business

Pokud jste až doposud vytvářeli konferenční hovory v aplikaci Skype for Business, máme pro vás důležitou novinku! Nedávno ji nahradila aplikace Microsoft Teams (stejně jako komunikaci mezi jednotlivci a týmy v organizacích). Pro ničím nerušené konference se tak neobejdete bez hardwaru, který podporuje MS Teams. Pro organizace v cloudu využívající Office 365 to nebude až taková změna. 

Co když chci využívat konference přes Teams, ale má organizace není v cloudu / nepoužívá Office 365?

Nebojte, má to řešení! Stačí vám hardware od Lenovo, Polycom SoundBar či libovolná kamera s mikrofonem, licence Teams pro organizátory schůzek – a můžete začít!

Organizátor takového Teams meetingu potřebuje add-on Audio conferencing, které se dá připojit k podkladové licenci. Ta by měla být O365 BE, BP, E1, E3 v licenci E5 je doplněk zahrnut. Je potřeba zalicencovat i hardware v dané místnosti. V našem případě tedy Lenovo ThinkSmart Hub 500. Nainstalováním doplňku přibude do Outlooku ikona pro organizování schůzek pomocí Teams. Schůzky se dají vytvářet také přímo v aplikaci Teams, která má náhled do kalendáře uživatele (může se lišit dle podmínek dané organizace).

Organizátor schůzky, pošle účastníkovi pozvánku, ve které bude odkaz, pomocí něhož se účastník připojí ke schůzce. Možností je i připojení bez nutnosti instalace aplikace – přes telefon, tablet, anebo jakékoli zařízení bez Teams. Stačí, aby účastník vytočil číslo meetingu a zadal security kód (viz obrázek), který vznikne vytvořením schůzky v Outlooku nebo přímo v Teams. I přesto, že nemá aplikaci, otevře se webové rozhraní Teams. Funkce vytáčení z telefonu je ale dostupná pouze jako audio. Poslední možností je stáhnutí bezplatné aplikace Teams free, která má ale značně omezené funkce.

Jaké jsou tedy podmínky?

Mít hardware, který podporuje Teams. My doporučujeme Lenovo ThinkSmart Hub 500, Polycom SoundBar, případně v levnější variantě kameru s mikrofonem.

Organizátoři schůzek musí mít zakoupenou licenci Office 365 a nainstalovaný doplněk Audio Conferencing v Outlooku.

Druhou variantou je volání v Teams (tzv. Calling plans), které nahrazuje volání přes standardní operátory. Toto řešení však potřebuje licenci Teams v nejvyšší verzi E5 a nákup kreditů pro volání, tedy funkci, která v ČR bohužel zatím není dostupná.

Šetřete svůj drahocenný čas

Zapomeňte na stovky proježděných kilometrů kvůli poradám a schůzkám. Konferenčními hovory ušetříte nejen peníze, ale také spoustu času – a ten je v dnešní době přece nejdražší! Konferenční hovory totiž můžou probíhat nejen na území ČR, ale také mimo ni.

(c) 2024 ICT NWT s.r.o.