ICT NWT s.r.o.

Nemocnice jsou stále častějším cílem hackerů. Včasná prevence může ušetřit miliardy.

Přituhuje! V posledních letech ale na úplně jiných frontách než v atmosféře. Jedno „ukliknutí“ vašeho zaměstnance u příchozí pošty vás může přijít i na několik miliard korun. V horším případě několik životů. Hackeři si servítky neberou. Ani s Českou republikou ne. Nemocnice jsou pro ně sázkou (téměř) na jistotu a vidinou rychle „namazané kapsy“ v Bitcoinech. Hazardovat se zdravím a GDPR se rozhodně nevyplatí…

Ubráníte se?

Zastaralý software, podceněná bezpečnostní opatření a neproškolení zaměstnanci. To jsou tři hlavní kameny úrazu. Novodobá apokalypsa začíná nenápadně – počítač zpomalí. Že by aktualizace na obzoru? Než zjistíte, která bije… je většinou pozdě. Virus napadne nemocnici, vyřadí z provozu přístroje a zablokuje data ve firemní síti. Antivir, neantivir, je to buď a nebo. A tuhle ruletu opravdu nechcete hrát. Někdy se data podaří získat zpět nedotčená (bezpečné zálohování je podmínkou), jindy ale nezbyde než vyděračům zaplatit. Ani pak ale není 100% obnova dat jistá.

Prevence je klíčová

Moderní zabezpečení se vyplatí stejně jako test míry bezpečí vaší IT infrastruktury dřív, než půjde do tuhého. Své o tom ví i Filip Lang, expert našeho týmu IT SECURITY, který se specializuje na sociální inženýrství, bezpečnostní audity, penetračních testy a nápravná opatření. O nejlepší kvalifikaci na poli bezpečnosti usiluje každý den a je to nikdy nekončící koníček a práce v jednom.

 Mezi jeho nejnovější úlovky patří např. Certified Ethical Hacker v10 – aktuální verze celosvětově nejoblíbenějšího a nejprestižnějšího kurzu firmy EC-Council, která se zabývá technikami jako je pokročilá enumerace a skenování sítí či systémů v celopodnikovém rozsahu, tvorba malwaru a trojských koňů nebo pokročilé síťové útoky eliminující omezení VLAN.

 Díky nejmodernějším nástrojům a poznatkům dokážeme plnohodnotně zajistit kyberbezpečnost a zároveň ochranu údajů tak, aby neutekly zevnitř ven a naopak. Společně zjistíme, jak na tom jste, vyhodnotíme rizika a zjednáme rychlou nápravu. Pomůžeme vám s integrací se stávajícími systémy a doporučíme bezpečnostní opatření, HW i SW tak, aby vaše nemocnice mohla dál nerušeně fungovat.

(c) 2024 ICT NWT s.r.o.