ICT NWT s.r.o.

Do kanceláře mladou a energickou, anebo starší a zkušenou tiskárnu?

Někteří zákazníci se občas přou, zda je lepší nová nablýskaná tiskárna, co přijela rovnou z výrobní linky, anebo odzkoušená, zajetá mašina, na kterou jsou zvyklí a už tuší, co od ní mohou očekávat. Samozřejmě oba tábory rozdělují jiné priority i jiná kritéria výběru. A na ty se teď zaměříme.

Nejčastější otázky před nákupem laserové tiskárny

Lidé si pořizují nové věci nejčastěji z potřeby, anebo pocitu, že jim přinesou nějakou přidanou hodnotu. Nemusí se jednat jen o funkčnost či (údajnou) spolehlivost zařízení. Na rozhodování zákazníka mohou mít výrazný vliv reference, design (obal), módní či sezónní vlivy, image spojená se značkou apod.

První věc, nad kterou se uživatel před nákupem tiskárny zamýšlí, je zpravidla potřeba (nákladnějšího) barevného tisku. V závislosti na tom (a úvahách o centralizaci/decentralizaci tisku) následně řeší dimenzi (velikost). Tu volí podle zamýšleného účelu a plánovaného zatížení tiskárny. Rozlišujeme v zásadě dva typy: stolní tiskárnu, která se ještě vměstná na pracovní stůl v přímém dosahu uživatele a velkou tiskárnu – kopírku, které je nutné vyhradit speciální místo s podstolkem nebo v případě rozsáhlejší produkce také se zásuvkami na papír, kterými se kopírka podstavuje.

Dále v případě menší tiskárny řešíme, zda postačí jednoúčelová tiskárna nebo je potřeba pořídit tiskárnu multifunkční. Multifunkce samozřejmě kromě samotné funkce tiskárny (přenos dat „ze souboru na papír“) zvládá též kopírování („z papíru na papír“) a skenování („z papíru do souboru“), popř. faxové služby. Velké kopírovací stroje bývají multifunkční, často i s funkcí faxu.

Po těch nejdůležitějších otázkách se zaměříme na další objektivní faktory – srovnatelné parametry u tiskáren. Jsou to zejména potřebná rychlost tisku, provozní náklady (výtěžnost a náklady na spotřební materiál), přítomnost duplexního (oboustranného) tisku a skenování (jedno či dvouprůchodového), kapacita podavačů/zásobníků na papír, možnost zabezpečeného tisku, rozlišení tisku/skeneru, možnosti připojení (rozhraní) apod. A to celé samozřejmě rámováno finančními možnostmi.

Dále se zaměříme spíše na uživatele velkých kopírovacích strojů, které jsou vhodné jak k prodeji, tak pronájmu, který taktéž nabízíme:

Uživatelé preferující nové (tiskové) stroje

Narovinu: tito uživatelé hledají kvalitu bez kompromisu. Po úvodní instalaci a nastavení vyžadují spolehlivý provoz – a to alespoň po dobu záruční lhůty 😉.

Uživatelé nemusejí mít dobré zkušenosti s použitými kopírkami a i taková zařízení už pro ně představují zboží spotřebního charakteru. Protiváhou je ale velká finanční investice. A to buď jednorázově při nákupu tiskárny, anebo i dlouhodobě ve formě splátek či odpovídajícího měsíčního paušálu při pronájmu zařízení.

Uživatelé preferující nákup použité/repasované kopírky

Ačkoliv se to možná nezdá, tak kromě nesrovnatelně nižší ceny, můžete narazit na spolehlivý a časem odzkoušený model, za nějž už třeba neseženete adekvátní náhradu, nebo jen velmi obtížně (v jiné cenové relaci). Konzervativní uživatelé mají sklon důvěřovat tradičním hodnotám. A to je ovlivňuje i při nákupním rozhodování. Tito uživatelé často preferují nižší cenu s tím, že k nějakým opravám či nutné údržbě bude muset docházet vždy – i v případě nového zařízení. Pokud navíc zvolíte pronájem kopírovacího zařízení se servisní smlouvou od dodavatele, pak vás závady příliš trápit nemusejí, o vše se totiž (podle podmínek servisní smlouvy) postará dodavatel. V tomto případě vás nemusí trápit ani docházející spotřební materiál…

Na hledání optimálního řešení pro vás jsme tady my!

My v NWT se snažíme vyhovět náročnosti zákazníků ze všech táborů a jakéhokoliv vyznání 😊.

V případě, že uvažujete o nasazení vhodného tiskového řešení, potřebujete pomoci s výběrem, anebo byste rádi srovnali naši nabídku s jinými, určitě nás oslovte, možná budete překvapeni. Za zeptání nic 😉.

https://ictnwt.cz/produkty/tiskova-reseni/

(c) 2024 ICT NWT s.r.o.