ICT NWT s.r.o.

Do nového roku vstupujeme s 5 novými certifikáty!

autor: Ing. Filip Lang, Vedoucí oddělení Implementace a realizace

Letošní mezisvátkové období pro mě bylo opravdu šťastné a veselé! 

Jen ta radost tentokrát pramenila z věcí typicky nevánočních 😊… 

Ne, nenajel jsem na Vánoce v grinchovském stylu, jen jsem volného času zužitkoval k dalšímu vzdělávání. 

Podařilo se mi získat 5 nových certifikátů, které, jak doufám, do nového roku přinesou spoustu radosti a užitku nejen mně, ale především všem našim klientům. 

Těším se z:  

1. MALWARE ANALYS of Malicious Documents: 

Jakou problematiku kurz řeší? 

Dokumenty je jednoduché infikovat… a praktické k tomu. Využívá je totiž k vytváření zpráv, poznámek a článků téměř každý. A právě to z nich dělá ideální cílovou destinaci pro první fázi malwarového útoku.  

Cíl kurzu: 

Tohle je kurz, který vás naučí, jak kontrolovat a analyzovat dokumenty na známky škodlivých artefaktů a indikátorů kompromitace.

2. Cybersecurity in 90 min 

Jakou problematiku kurz řeší? 

Kybernetickou bezpečnost není radno podceňovat. Stejně jako lidský faktor celého procesu… Stačí malá nepozornost, nevědomost, anebo lehkovážnost, a spousta probdělých nocí je na světě.  

Cíl kurzu: 

Kurz je zaměřený na zvládnutí základních bezpečnostních prvků dané IT organizace. Umožňuje nastavit si bezpečnou základnu hned od začátku, anebo zkontrolovat již existující bezpečnostní kostru IT prostředí. Kurz začíná jednou z nejdůležitějších činností, a to je zabezpečení hesla. Poté se seznámíte se zabezpečením operačních systémů a následně s firewally. Dále se dozvíte, jak zabezpečit síťové přepínače, routery a bezdrátové sítě. Prozkoumáte IDS, IPS, Honeypots a antiviry. A nakonec získáte znalosti o šifrování a fyzické bezpečnosti. 

Na konci tohoto kurzu budete mít zvládnuté dovednosti v oblasti kybernetické bezpečnosti

3. The Complete Pentesting and Privilege Escalation Course 

Jakou problematiku kurz řeší? 

Pokud se chcete stát profesionálem v oblasti kybernetické bezpečnosti, chcete prohloubit své znalosti v tématech etického hackování, anebo se připravujete na certifikace, jako je OSCP; pak jste na správném místě. 

Školení vede Atil Samanciogla, který má po celém světě více než 200 000 studentů na témata etického hackingu a vývoje mobilních aplikací. 

Cíl kurzu: 

Cílem kurzu je posunout vaše etické hackerské dovednosti na další úroveň.  

Kurz se zaobírá především tématem Eskalace privilegií, což vám poskytne ty nejlepší nástroje, pokud studujete, abyste získali certifikaci, jako je OSCP.  

4. Windows Penetration Testing Essentials 

Jakou problematiku kurz řeší? 

Windows hraje nedílnou roli v digitální infrastruktuře společnosti, v důsledku toho je to jeden z nejvíce cílených operačních systémů ze strany útočníků. To vedlo ke zvýšené poptávce po kvalifikovaných penetračních testerech se zkušenostmi s testováním a využíváním operačního systému Windows. 

Cíl kurzu: 

Tento kurz vás naučí základy penetračního testování systému Windows od provádění shromažďování informací a výčtu služeb až po využívání a eskalaci oprávnění. Dozvíte se, jak identifikovat zranitelná místa ve službách specifických pro Windows a jak využít silné zranitelnosti, jako je EternalBlue. 

5. OSINT – Open-source Intelligence 

Jakou problematiku kurz řeší? 

V tomto kurzu se seznámíte s OSINT (open-source intelligence) z pohledu hackera. Vybavíte se různými nástroji a technikami a naučíte se, jak založit virtuální laboratoř a chránit se. 

Bez ohledu na to, zda jste ve fascinujícím světě OSINT a hackingu úplným nováčkem nebo máte nějaké zkušenosti, tento kurz vás provede tím, jak hackeři i vyšetřovatelé používají tyto nástroje a proč. 

Cíl kurzu: 

Na konci tohoto kurzu budete dobře rozumět OSINT, tomu, jak jej provádět, potřebným nástrojům i tomu, jak by vaše vlastní informace online mohly být použity proti vám. Naučíte se základy Linuxu a jak si nastavit vlastní virtuální laboratoř. 

(c) 2024 ICT NWT s.r.o.